Бойко Борисов настоя за „преформатиране на управлението“


По повод 3 март бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна, че България трябва да помни историята си и да осъжда съвремието:

„Днес има агресия, има война, има незаконно нахлуване на територията на Украйна. Ние с целия демократичен свят осъдихме това. В същото време да си забравяме историята, хилядите загинали – и руски, и украински, и черногорски,  и полски, и финландски, и румънски, са си дали живота и след 500 години робство сме се освободили“, съобщи БНР.

Борисов каза това в Котел, където поднесе цветя на паметника на Георги Раковски и посети музея на котленските възрожденци:

Бившият премиер обвини президента Румен Радев, че разделя нацията, а управлението на кабинета Кирил Петков нарече „аматьорщина“. Заради „чудовищната инфлация“ Борисов настоя за „преформатиране на управлението“.

От своя страна, бившият енергиен министър Делян Добрев съобщи, че часове след нахлуването на Русия в Украйна, на газовата борса е била извършена сделка за 4200 мегаватчаса газ на половин цена.

„Разликата в цената по количествата е над 400 000 лева за секунди през нощта. Заради тези действия от 1-ви април увеличението на цената на газа ще е брутално в България. За утре цената на тока ще е рекордна за всички времена. Следващата седмица ще е още по-висока. От 1 април няма един лев компенсация нито за тока, нито за газа“./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram