Александър Симов, БСП: Българският национален интерес изисква да не се изнасят оръжия за Украйна

80% от българските граждани не искат да изнасяме оръжия за Украйна и ние слушаме тяхното мнение

„За нас важната тема в момента е българският национален интерес. А той в момента изисква България да не става част от тази война и заради това ние многократно сме казали, че България дължи на Украйна хуманитарна помощ, приемане на бежанци, политическа подкрепа за Европейския съюз. Всичко, което поиска от нас, но България не може и няма как да се ангажира с доставка на оръжие.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ Александър Симов в ефира на NovaNews, като изрази категоричната позиция на левицата против изпращането на оръжия за Украйна.

По думите му БСП е партия с последователна позиция, от 2014 г. насам. „Партия, която многократно е заявявала едно и също нещо. Още през 2014 г. сме казали, че санкциите срещу Русия няма да сработят и не бива да ги има. Видяхме, че те не сработиха и няма как да ги има“, смята социалистът.

„По темата с войната между Русия и Украйна България и българите имат своето специфично разбиране, ние слушаме мнението на българските граждани и защитаваме техния интерес“, каза още Симов и допълни, че 80% от българските граждани не искат България да изнася оръжия за Украйна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram