Успешен финал за Боби!

Не финал, а начало в маратоните бележи многократният шампион в хвърлянията на ЛК „Цветанка Христова“ Борис Керанов. Възпитаникът на Светла Миткова не се е отказал напълно от атлетиката, а с Ултрамаратона K3 ULTRA 2019 в района на Златоград направи своя дебют в бяганията на дълги разстояния. Боби имаше успешен финал, завърши с 50-то място от 155 участника на 23 километра, въпреки че разполагаше само с месец за подготовка. Другият участник от Казанлък – ученикът от Художественото училище Николай Козарев, е на 53-то място.

„Мои приятели ме запалиха по ултрамаратоните и реших да участвам, без да имам необходимото време, за да се подготвя. Стартирах прекалено бързо, получих мускулни трампи по средата на трасето, но успях да завърша и за мен беше едно доста вдъхновяващо изживяване“, разказа Керанов.

В международния ултрамаратон „K3 Ultra“, който се проведе в най-южния град на България, премериха сили над 250 участници -едни от най-известните бегачи на ултрадълги дистанции. Това изпитание на силите, духа и човешката воля, се проведе по трасета с дължини 23, 53 и 85 километра.

За Борис и маратонците идва ново предизвикателство – маратонът „Хайдушки пътеки“ в Сливен на 19 октомври, като със всяко следващо състезание, лекоатлетът от Казанлък се надява да подобрява своята форма и резултати.

Пожелаваме на Борис още много успешни стартове и занапред!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram