Станислав Балабанов: Стиснатият юмрук на Румен Радев стана повод за обединение и единство

Той стана част от протеста, който поиска промяна на компрометирания модел

Ние оставаме диалогични, открити, с морал и достойнство към естествените ни партньори – „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. На база резултатите от изборите ще видим как ще протичат разговорите. Това каза Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Острите критики от страна на ИТН към бившите служебни министри за крадене на интелектуална собственост и за канадското гражданство остават в миналото, заяви Балабанов. „Това не променя политическите приоритети, от които зависи бъдещето на България. Естествено е партиите, които се припознаха като партии на промяната, да седнем и да се разберем в името на това България да има наистина стабилен кабинет“, посочи той.

Балабанов изрази категоричната подкрепа на ИТН към Румен Радев за втори мандат, като посочи следните доводи: „Той стана част от протеста, който поиска промяна на компрометирания модел. Стиснатият юмрук на Румен Радев стана повод за обединение и единство. Президентът Радев и първият служебен кабинет организираха може би първите честно проведени избори. Така че няма нищо по-естествено от това да го подкрепяме за втори мандат“. Според него кандидатурата на Радев няма конкуренция. Той подчерта, че с колегата му Филип Станев са част от Инициативния комитет, който издига кандидат-президентската двойка Радев-Йотова.

Той коментира и идеите за въвеждане на изискване на зелен сертификат за влизане в заведения и на публични места като неадекватна. „Ваксината е личен избор и не трябва да се ограничават правата на хората“, заяви Балабанов./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram