Рицарите тамплиери се погрижиха за медиците от ковид отделенията на Казанлъшката болница

Кетъринг за лекарите и медицинския персонал от ковид отделенията на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” в Казанлък осигуриха Командерията „Св. Игнатий Старозагорски” на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България и казанлъшката фирма „Йоги 5“ с управител Пеньо Йонков.

Обяд и вечеря ще получи всеки медик на първа линия в трите ковид отделения на Казанлъшката болница. Порционите ще се осигуряват от рицарите в продължение на седмица.

Болницата в Казанлък е предпочетена за подпомагане от Командерията, тъй като в нея се лекуват пациенти от пет общини.

В Командерията „Св. Игнатий Старозагорски” членуват седем души -рицари и дами, от Казанлък.

Орденът на Рицарите Тамплиери на Йерусалим (Ordo Superemus Miltaris Templi Hierosolymitani – OSMTH) е неправителствена организация, чиито цели са да спазва християнските и благотворителните традиции на древните рицари тамплиери.

OSMTH е единственият съвременен Орден на тамплиерите, признат със специален консултативен статут от ООН и с постоянни представителства към ООН в Ню Йорк, Женева и Виена. OSMTH е пълноправен член на Международното бюро за мир (Нобелова награда от 1910 г.) и участвува в номинирането на кандидатите за Нобелова награда за мир. OSMTH същo участвува и в работата на EUFRA- Агенцията за основни човешки права към Европейския Съюз.

В 21и век Орденът се стреми чрез възстановяване на древния рицарски Орден да запази благородната традиция и да съхрани в съвременния свят духовните и общочовешки ценности присъщи на рицарството, както и да опази християнските ценности, християнския икуменизъм и братските отношения между хората.

Велик Приорат Българиа има 24 командерии на територията на България.Мотото на нашия Орден е: „Не нам, Господи, не нам, а на Твоето име дай слава” (Псалтир, Псалом, 13-9 ) („Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram