Листата за съветници на ГЕРБ роди скандал между Златанов и Влайков?

Николай Златанов се опълчи на Нено Влайков от профила си във Фейсбук преди близо час време. Председателят на местния парламент скастри депутата, като опроверга информация, дадена от Влайков пред казанлъшки сайт по-рано. Минути след изявлението на Златанов изчезна и статията. Тя очевидно е била свалена от платформата, претендираща да бъде „дом на обективната журналистика“.

Николай Златанов обяснява от профила си, че Нено Влайков е подал подвеждаща и неокончателна информация във връзка с подредбата на листата с кандидати за общински съветници от ГЕРБ. Самият казанлъшки депутат заяви за въпросния сайт преди време, че първите места в герберската листа са запазени за кмета /Галина Стоянова/, председателя на Общинския съвет /Николай Златанов/, бивш депутат от ГЕРБ /Аксения Тилева/ и известен местен адвокат, работещ в София /Гугушев/. Златанов, обаче, в умилително обръщение днес казва: „Приятели, това не е официалната листа на ГЕРБ в Казанлък, защото такава ще бъде обявена в началото на м.септември. Единственото, което е сигурно са значителния брой нови лица, които съм убеден, че ще харесате.“

Очевидно в ГЕРБ едната ръка не знае какво прави другата, но не за първи път се случва пиарът на партията да се пропуква, заради прибързани и некоординирани изцепки на пенсионера Нено Влайков. Златанов също спада към обществото от ГЕРБ, раждащо речеви бисери често.

Фактът, че дописката бе премахната от съображения за необективност, показва че местните гербаджии оказват силно влияние върху някои медии и налагат цензура.

Вероятно реакцията на Златанов не е импулсивна този път. Тя пък сочи към публично разминаване между изявления на депутат и председател на старейшини от ГЕРБ в дванайсет без пет преди местните избори. Има ли и скандал Златанов-Влайков?  Очевидно е. Николай Златанов се изяви в профила си минути след като Цветан Цветанов представи кандидатите на ГЕРБ за кметове в областта. Дали Цв.Цв. не е издърпал ушите на народния представител, пък председателят Златанов не замита гафът му? Каквото и да е породило желанието на Златанов да се разпише във Фейсбук, то ясно разбулва липсата на единомислие и вътрешен опортюнизъм в казанлъшкия ГЕРБ.

На снимката горе: Изявлението на Златанов, /долу/ Статията на Влайков не може да бъде открита в „обективния“ сайт

no found

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram