Карадайъ: Да затворим страницата на едно самонадеяно и безотговорно управление без реформи

Апелираме към всички избиратели, цялото гражданско общество и всички политически сили да бъдат съпричастни към избора на модел за бъдещето на България.

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация за началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание, предаде Агенция „Фокус“. 


„Днес започва последната сесия на 44-ото Народно събрание. С тази сесия ще затворим страницата на един доста противоречив и разнопосочен период от нашата най-нова история. Период на безпомощно лутане, самонадеяно и безотговорно поведение, управление без рефоми, с доста пиар и самохвалство“, заяви Мустафа Карадайъ.

Той посочи, че когато ГЕРБ е дошла на власт е наследила 8 млрд.лв. резерв, а след първия си мандат е оставила 8 млрд. лв. дъг.

„След още два мандата кризите се задълбочават, междуинституционалната война разрушава държавността, демокрацията е в упадък, икономиката е в колапс, доверието в бизнес климата е тотално разрушено, напрежението в обществото расте. Като включим и COVID кризата трябва да подчертаем, че тя направи по-видимо истинското положение на нещата, особено в нереформираната здравна система“, изтъкна той.

Карадайъ заяви, че последната година ще бъде запомнена с бюджет за предизборни цели. Според него предстоят най-важните избори след 1989 г. насам. „От тези избори зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена от ГЕРБ. Ако ползваме терминологията на COVID кризата как и за колко време ще се справим с вируса ГЕРБ, който унищожава демокрацията и свободата в България“, допълни още той.

„ДПС ще продължава отговорно да изпълнява мисия за гарантиране на правата на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, за развитие на икономиката. ДПС отговорно ще представи своята програма пред своите избиратели и всички български граждани. Програма за ускорено, догонващо развитие на страната. ДПС ще продължава да работи за приоритетите чист въздух, чиста вода, чиста енергия, високи технологии, водородна икономика и включване на свободните и активните граждани“, каза още председателят на ДПС. Той заяви, че ДПС ще участва активно за реализиране на Зеления пакт на ЕС.

„Ние от ДПС апелираме към всички избиратели, цялото гражданско общество и всички политически сили да бъдат съпричастни към избора на модел за бъдещето на България“, каза Карадайъ.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram