Казанлъшкият дамски клуб Инър Уийл с подкрепа за Ковид отделенията

Една от дамите – Маргарита Говедарова, работи като доброволец – санитар в ковид отделението вече оесм дни. Благотворителността е в навечерието на 18-ия рожден ден на клуба

Нова благотворителна инициатива в помощ на Ковид отделенията на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ осъществи казанлъшкият Инър Уийл клуб в навечерието на своя 18-ти рожден ден, съобщи във Фесбук Антония Славова.

10 броя пулс оксиметри, постелъчно бельо за детското Ковид отделение и кислородни маски тип „балон“, осигуриха дамите от клуба за дейността по лечението на коронавирусната инфекция.

Дарението, второ по ред за новото болнично отделение, е на стойност 1 000 лв. клубни средства. Освен тях, активните дами събраха и сумата от 430 лв., с които да се купят лични предпазни средства за персонала.

Първата си финансова подкрепа Инър Уийл клуб оказа за болницата още в началото на дарителската кампания в Казанлък, преди откриването на първото Ковид отделение. През м. май със средства на клуба, болничното ръководство закупи две нови реанимационни легла за нуждите на специализираното интензивно отделение за лечение на Ковид-болните. Стойността на дарението тогава бе 1700 лв.

Знак за съпричастността на Инър Уийл клуб Казанлък към каузата за лечението на опасната инфекция, е и личната подкрепа на бизнес дамата Маргарита Говедарова, която работи като доброволец – санитар в Ковид отделението в продължение на 8 дни. Нейната инициатива предизвика благодарности и възхищение не само от приятелките и приятелите от голямото семейство на Ротари, но и от страна на казанлъчани, за които тя се превърна в модел за подражание в условията на претовареност и недостиг на персонал в българското здравеопазване, на което се разчита за възможно най-успешното преминаване през Ковид кризата у нас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram