Казанлък се врече на Корнелия

386 гласа дадоха казанлъшките социалисти за втория мандат на лидера си Корнелия Нинова за председател на БСП на историческия пръв, не само за партията, но и за Източна Европа, пряк избор на председател на българските социалисти.

С този резултат Нинова излезе решително напред пред опонентите си зримо, като им остави утеха на олимпийския принцип: конкурента й Кирил Добрев се записа в района като участник в съдбовния вот с присъствените 20 гласа, с два по-малко от участника Валери Жаблянов и с формалните 7 гласа подкрепа на кандидата Красимир Янков.

В Казанлък първият по рода си пряк вот за председател приключи повече от показателно: от 70% избирателна активност, 89 % има Корнелия Нинова от действителните гласове. От 657 социалисти с право на вот. в урните дадоха гласа си 445, отчетените действителни бюлетини са 435, от които 386 за Корнелия Нинова.

Въпреки натрапваните в общественото пространство внушения за разнобой в местната организация, структурата показа, че е в превъзходна кондиция, а резултатът от изборите демонстрира твърдата ориентация към новите хоризонти пред партията, подкрепа и доверие към Нинова и скъсване с доегашните стереотипи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram