Две ограбени жени в Казанлък

Жена на 87 години е била ограбена в квартал „Изток“ , друга на бул“Ал. Батенберг“. В единия от случаите полицията е задържала извършителя, момче на 16 -сет години. От жените са откраднати портмонета и документи.

02.12.2020 г., в РУ – Казанлък се е явила 87-годишна жена от гр. Казанлък, която заявила, че на същата дата, около 16:00 ч., в гр. Казанлък, ЖК ,,Изток“, непознато лице я е застигнало в гръб, съборило я на земята и издърпало от ръцете ѝ пазарска чанта, съдържаща портмоне със сумата от 22 лв. и лична карта. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението – непълнолетен младеж на 16 години от гр. Казанлък. Същият е задържан първоначално за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на РП – Казанлък му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На 03.12.2020 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от 58-годишна жена, че около 19:45 ч., в гр. Казанлък, на бул. „Княз Ал. Батенберг“, непознато за нея лице е издърпало от ръката ѝ найлонова торбичка, съдържаща мобилен телефон, портмоне, дебитна карта и 20 лв., след което е избягало. Образувано е досъдебно производство по чл.198, ал.1 от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram