Втори дубъл: Кметицата Стоянова се видяла с банкера Василев и през октомври 2013 г.

Кметът Галина Стоянова е посетила за втори път банкера Цветан Василев на 16 октомври 2013 г. в 16:45 часа, е видно от станалите прословути списъци с т.нар.“паразити“, правили визити при надзорника на фалиралата Корпоративна търговска банка.

След аудиенцията на Стоянова на 31 юли 2013г. при Василев, се появява и втора такава, три месеца по-късно.

Припомняме, че въпреки, че Бойко Борисов обяви, че няма „негови хора” в списъка с посетителите на Цветан Василев, на 14 май, когато беше публикуван, кметът на Казанлък от ГЕРБ Галина Стоянова „цъфна” точно там.

Името й е видно в списъка на 31 юли 2013 г., когато Стоянова е влязла в 16:00 часа при Цветан Василев и била придружавана от казанлъшкия бизнесмен Иван Ганчев Иванов. Престоят на 6 етаж при банкера Василев в централата на КТБ е бил около 15 минути.

Откакто на 14 май гръмна скандалът със списъка, медии предположиха, че краткотрайният престой на политици и висши администратори при банкера Василев е бил вероятно, за да си вземат пликчетата с комисионните.

Дали Галина Стоянова също е получила „благодарност” в плик, за това че в началото на същата 2013 г. извади сметките на Община Казанлък от Общинска банка и ги прехвърли в КТБ? За този „жест” администрацията в Казанлък получи от банкера Василев дваслужебни автомобила. После парите на Общината бяха блокирани.

Знаел ли е Бойко Борисов за визитата на Галина Стоянова при Цветан Василев в централата на КТБ или ходенето й е било зад гърба му?

„Нямам хора в списъка на Цветан Василев, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод на хора, сред които политици и журналисти, посетили банкера в централата на КТБ през определени периоди на 2013 и 2014 г.

„Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там“, категоричен бе Борисов.

Името на кметът Стоянова от ГЕРБ обаче изскача от списъка за втори път.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram