БСП към казанлъчани: Не се изненадвайте от предложение за продажбата и на Колодрума

След лагера в Равда, бунгалата в Несебър, Детското автоградче и бившето училище „Димитър Андреев“ наред ли е и Колодрума, се питат в БСП-Казанлък

Част от Колодрума да бъде прибавена към частен имот, гласува днес мнозинството в Казанлъшки съвет. ОТ БСП се възпротивиха и изложиха подробни мотиви за неправилност и незаконосъобразност за това, съобщиха социалистите-общински съветници във Фейсбук.

Левицата гласува против, а съветниците попитаха какво ще е бъдещето на този спортен имот, но не получиха отговор. Те заявиха, че ще питат отново, но писмено.

„Не се изненадвайте ако утре влезе предложение за продажба и на Колодрума“, обърнаха се те към казанлъчани в социалната мрежа.

Според официалните документи, които са публично достъпни, частта от Колодрума, подготвяна за добавяне към частен имот е на фирма „Нимекс“ ЕООД, собственост на Силвия Ибушева.

Управляващото мнозинство в Казанлък отхвърли предложението на БСП от Годишната програма за разпореждане с общинска собственост да бъдат извадени двата морски имота на казанлъчани – бившият детски лагер в Равда и теренът с бившите почивни бунгала в Несебър. БСП гласува против приемане на програмата, с която се търгуват имотите.

„Ние никога не сме подкрепяли продажбата на имоти с цел пълнене на дупки в бюджета“, разкритикуваха действията за декапитализиране на общината от управляващата в Казанлък тройна коалиция ГЕРБ-ДПС Алтернатива за гражданите.

.

Управляващото мнозинство не зачете предложението на съветник от БСП цената на билетите за градския транспорт да бъде 0,70 ст. Обяснение защо администрацията предлага 0,80 ст. няма, няма и обосновка, какво е калкулирано в тази цена и какви ще са бъдещите разходи при използване на електробусите.

Да бъдат освободени от такса-смет обектите, които бяха затворени по време на извънредното положение през пролетта, гласува общинският съвет. Това бе прието след предложение на БСП, които поискаха към облекченията за март и април да бъде добавен и месец екември предвид предстоящото принудително затваряне, но коалицията не го прие.

От БС на днешната сесия подкрепиха всички предложения община Казанлък да изготви проектни предложения за реализиране на проекти с финансиране по различни програми.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram