Борисов: Даваме по 50 лв. добавка за всички пенсионери.Видео

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември, съобщи във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. „За целта на днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин“, обяви министър-председателят. По-късно премиерът обяви:“Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата на правителството. Те са неотменен приоритет, независимо от трудностите, пред които ни изправя пандемията от коронавируса. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки един българин.
Днес отпускаме до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана.
Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с модернизацията на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.
Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони.
Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура.“ „Изграждането на автомагистрала „Струма” допринесе изключително много за развитието на Югозападна България, създаде нови възможности за бизнеса и туризма“, посочи също така премиерът.
„Подобряването на прилежащата пътна инфраструктура обаче е също толкова важно. Затова днес осигурихме 4,045 милиона лева за реконструкция на общинския път Катунци-Враня/Катунци-Златолист, водещ към основни туристически обекти в община Сандански. Сред тях е село Златолист близо до защитената местност Мелнишки скални пирамиди и Пирин планина. Това е ключова дестинация с огромен потенциал за развитие на туризма в региона.
Днес гласувахме също подкрепа от 400 000 лева за основен ремонт на девическия манастир „Св. Петка“ в село Копривец, община Бяла. Манастирът е един от знаковите паметници на православната архитектура в Русенска епархия и всяка година се посещава от многобройни поклонници от страната и чужбина“, написа още Борисов във Фейсбук.   
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2849270685300983
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2849282361966482
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2849318238629561

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram