Цветан Цветанов привлече още един депутат от ГЕРБ

0
821
Парламентарни избори 2021#

Владислав Николов – депутатът от ГЕРБ, който напусна в сряда парламентарната група на управляващата партия, е водач на плевенската листа на „Републиканци за България” – формацията на бившия зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това се вижда от съобщение на „републиканците”, разпространено същия ден, в което изреждат водещите си кандидати за парламентарните избори на 4 април.

Последният депутат, който изостави групата на ГЕРБ, а впоследствие излезе и от Народното събрание, беше Джема Грозданова. Това беше сериозен имиджов удар за управляващата партия, тъй като тя беше председател на парламентарната комисия по външна политика. Впоследствие Грозданова се присъедини към групата политици около Цветанов с чиято подкрепа той учреди собствената си формация „Републиканци за България”.

Самият Николов беше областен координатор на ГЕРБ в Плевенско, но в средата на 2019 г. беше изместен от Мирослав Петров. Тази рокада беше последица от слабите резултати на редица структури на ГЕРБ на евроизборите по-рано същата година, които разяриха партийния водач Бойко Борисов и той се закани да ги „чисти“. Тогава се заговори и че Николов е сред приближените до Цветанов. След като стана ясно, че бившият заместник на Борисов ще прави партия, тръгнаха слухове, че депутатът ще бъде сред герберите, които ще го последват в новото му политическо начинание. Николов обаче се осмели да се еманципира едва сега – месец преди разпускането на 44-то Народно събрание.

Фрог

реклама