Христо Проданов: Хиляди екскурзоводи и туроператори не са получили една стотинка помощ вече 9 месеца

    Министерството на туризма е поръчало пердета за 5 кабинета за 25 хил. лв. Такива пердета и във Версай нямат

    „На 18 август сте сключила договор за смяната на пердета в пет кабинета в Министерството на туризма за „скромната“ сума от 25 хил. лева“, обърна се заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов към министъра на туризма Марияна Николова по времето на парламентарен контрол.

    „Хиляди екскурзоводи и туроператори не са получили стотинка помощи, а Вие правите такива харчове. Не Ви ли е неудобно?, обърна се възмутено към министър Николова социалистът.

    Проданов обяви, че е направил сметка, според която цената на тези пердета възлиза на 830 лв. на линеен метър. „Започнах да търся пердета – видях цени от 15-20 лв. на линеен метър до към 200 лв. Такива пердета – за 830 лв. на линеен метър, не видях. Сигурно и във Версай нямат такива“, иронизира социалистът като зададе въпроса: „Нямаше ли по-разумна цена за тези пердета и не Ви ли става неудобно, при положение че има хиляди екскурзоводи и туроператори, които не са получили една стотинка помощ вече 9 месеца, Вие да правите такива изключително неоправдани харчове?“.

    Коментари от Фейсбук