Министър Иванов и депутати от БСП се срещнаха с розопроизводители от карловския регион

На празника на розата днес в Карлово земеделския министър д-р Иван Иванов и депутатите от БСП Веска Ненчева, Вяра Емилова и Манол Генов проведоха среща с розопроизводители от региона.

Министър Иванов коментира някои от основните проблеми, пред които са изправени родните розопроизводители. „Необходими са корекции в Закона за розопроизводителите, за да стане той още по-справедлив за всички. Също така трябва да се използват възможностите на ББР за развитието на родното розопроизводство“, каза още земеделския министър и подчерта, че ковид кризата също е оказала негативно влияние върху този сектор.

Веска Ненчева отчете Закона за розопроизводителите като успех, но и тя също подчерта необходимостта той да се актуализира спрямо текущата ситуация. „Отколешни са проблемите сред розопроизводителите, но благодарение на приетия за тях закон вече разполагаме с регистър на хората в сектора“, заяви Ненчева по време на срещата и допълни, че благодарение на социалистите ще се организират работни групи за направата на редакции в текущия закон, за да може хората да виждат смисъл в розопроизводството и то да бъде съхранено.

На срещата взе участие председателя на Комисията по земеделие Пламен Абровски и дипломати от Индия, Пакистан, Република Южна Корея и Молдова.

„Намираме се в разгара на кампанията, в сърцето на розовата долина. Но, за да работи това сърце се иска много много грижа както от преработвателите, така и от управляващите. Благодарности и на г-жа Ненчева, която помогна за този конструктивен диалог с Минустерството на земеделието“, това коментира един от розопроизводителите и изрази задоволство от факта, че за първи път ковид помощ се отпуска на работещите земеделски производители.

Срещата на розопроизводители с министър Иванов и депутатите от левицата приключи с поемане на ангажимент за продължаване на диалога, за да могат проблемите в сектора да се решават своевременно.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram