Корнелия Нинова: Ще стана доброволец в болница с ковид-отделение. Борисов е уплашен за изборите

0
2052

Лекарите и сестрите са много организирани и всеотдайни в рабтатата си. Те са много изморени, изтощени, на предела на силите си.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ, коментирайки здравната система в битката й с Ковид-19.

Та разказа за престоя си във ВМА с ковид-зараза. „Първите дни бе доста тежко. Всеки понася болестта различно, при мен беше по трудния начин. Четири дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Разговаряхме с лекарите и стигнахме до компромис. Просто се почувствах по-добре“, каза тя.  

„Два дни преди да ме приемат си бях правила тест и той бе отрицателен. Имах треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам“, добави Нинова. „Преживях всички други съпътстващи тази болест неприятности ги имах – главоболие, болки в корема… Минах по трудния начин. Всичко те боли“, уточни тя.

Лидерът на БСП е имала и странични симптоми. „Аз получих и конюнктивит, отслабване на слуха, бодежи в ръцете. Лекарите ми го обясниха като влияние върху вегетативната нервна система“, добави Нинова. „Видях, че лекарите са изморени, сестрите са много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си“, каза още тя. 

„Ще стана доброволец, влизам в болница с ковид-отделение, без никаво съмнение. Категорично, ще стана санитарка в столична болница за време, колкото е необходимо. Това е вътрешна потребност, потребност, чожвещина. Реших го още на втория ден като влязах в болница.

Още 33 колеги влизаме в битката веднага след като мине бюджетът“, каза още Нинова.

„Организирахме с в три групи: депутати, които ще влезем в болници с COVID отделение, такива, които ще отидат в РЗИ-та и такива, които ще отидат в социалните служби. Включиха се и младежи от младежкото обедните на БСП – 50-60 човека досега са заявили своето желание. Депутатите лекари вече са в болниците на първа линия – двама в Свищов и един в Шумен. След като гласуваме бюджета и учителите ни в парламентарната група ще помагат в училищата“, обясни Нинова

Управляващите изпуснаха кризата още в летните месеци, децентрализираха кризата от страх да носят отговорност, това създаде хаос, издаваха заповеди, които си противоречет.

Цеелта, която си поставят е грешна – мисленето им е мандатно, целта е властта – как за използват кризата, за да спечелят изборите.

Алтернативата е – не да мислиш мандатно, а държавнически, каза Нинова.

Борисов има страх от предстоящите избори и затова не въвежда по-крути мерки. Прехвърля отговорността на други структури. Поведението му е неадекватно на реалността.

Партия, зачената в предателство, е обречена на провал.

напускането на двайсетина души от БСП е оздравителен процес. Двама от напусналите бяха кандидати за лидерския пост на БСП. Представете си, ако бяха избрани – щяха да поставят партията на колене пред ГЕРБ, каза Нинова в коментар за отцепниците.

Целта е да работим така, че да спечелим изборите, подчерта тя.

Епицентър

Коментари от Фейсбук