Буря в Гърция затвори училища, спряха движението и на фериботи

  0
  6
  Гръцките власти забраниха излизане на морските фериботи от пристанищата на Атина поради бурята, която достигна 6-та степен по скалата на Бофорт.

  Отменено е движението на корабите от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион до островите в Егейско море. Затворени са и маршрутите Рио-Антирио, Агия Марина-Неа Стира, Аркица-Едипсос, Кавала-Тасос, Волос-остров Споради, предаде ТАСС.

  Гръцката брегова охрана спаси девет чужденци на загубена яхта в Сароническия залив. По това време в района вятърът достигна 7 от 8 бала по скалата на Бофорт. Координационният център на Бреговата охрана изпрати лодка и три товарни кораба в района на бедствието. Чужденците първоначално са взети на борда на товарния кораб „Ивер Акорд“ под флага на Гибралтар, а след това прехвърлени на катер на бреговата охрана и транспортирани до пристанище Пирея.

  Лошото време доведе до рязък спад на температурата – от 34 до 17-19 градуса, гръмотевици и дъжд. Заради бурния вятър на някои места са изкоренени десетки дървета, а администрацията на островите Андрос, Тинос и Миконос затвори училища и детски градини. Според метеорологичните прогнози лошото време ще продължи до следващия понеделник.

   БГНЕС
  Дарик
  Коментари от Фейсбук