Будни учители на ПГТТМ сигнализират за нередности при управлението на Директора

В началото на учебната 2021/2022 година ние, учители и служители на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт в гр. Казанлък подадохме сигнал за редица незаконни и неморални действия на Директора на гимназията г-н Дечко Пейчинов. Сигналът е подаден към РУО Стара Загора и Министерството на образованието и науката. В резултат на проверките са установени десетки нарушения от страна на ръководството на гимназията.

Сред нарушенията са: незачитане мнението на синдикатите при разработването на бюджета на училището; раздадени часове на новоназначен пенсионер, а учители специалисти в трудоспособна възраст оставени с недостиг в нормативите; неизплащане на изработени възнаграждения; служителите нямат достъп до Правилника за вътрешния трудов ред и Вътрешните правилата за работната заплата; мястото на новоназначен заместник-директор – не е обявено пореда установен от закона; часове за преподаване се възлагат на неправоспособни учители и др.

За нарушенията са издадени предписания, които трябва да бъдат изпълнени.

Към един от нас, които дръзнахме да потърсим справедливост, бяха предприети светкавични реваншистки действия. Въпреки, че колегата Христо Христове отличен учител по практика, обучил стотици ученици, допринесъл за спечелването на много награди от ученици в Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, и въпреки че е любимец на поколения ученици – учещи в момента и завършили гимназията, той е отстранен от училището като е пенсиониран преждевременно.

Какъв е изводът! Рискува ли българинът, ако е буден гражданин, изразява гражданска позиция и бди за справедливостта и спазването на законите?

Да рискува ли, защото дори и да се докаже от проверяващите органи, че е сигнализирал правилно за извършени нарушения, той може лесно да бъде отстранен от работа, както се случи с колегата ни по учебна практика  от ПГТТМ.

Ние питаме: до кога ще се позволява да се подиграват с труда и бъдещето на доказали се трудолюбиви хора?!

Група учители от ПГТТМ представлявана от Христо Христов

Писмото е публикувано без редакторска намеса!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

2 thoughts on “Будни учители на ПГТТМ сигнализират за нередности при управлението на Директора

  1. Браво на г-н Христо Христов. Трябва всички да сигнализира ме за нарушенията които ни заобикалят, а не да се спотайваме.

  2. Г-н Пейчинов, всъщност е д-р Пейчинов !
    И д-р Пейчинов не е лъжица за вашите усти.
    Намерете си друга занимавка ….

Comments are closed.