Новини от вас: Кой иска да изгони лекарите от ДКЦ – „Поликлиника“?

Продължават вълненията на казанлъчани покрай намерението на община Казанлък да отдаде двата последни етажа на бившата поликлиника на частна клиника за лечение на сърдечно-съдови заболявания.

От общинската администрация, водена от кметицата Галя Стоянова, приветстваха инвестиционното намерение на Българския кардиологичен съюз и са готови да му предоставят двата етажа общинска собственост. Станаха известни становищата на групите съветници от ГЕРБ и ДПС в местния парламент, горещо приветствали начинанието и готови да гласуват „за“. БСП поиска допълнителна информация и изрази редица опасения, а „Алтернатива за Казанлък“ поиска отсрочка преди да изрази мнението си. Позициите на политическите групи се съдържат в протокол от проведен председателски съвет в рамките на общинския съвет.

Лекарите с кабинети на 4-я и 5-и етаж в сградата на ДКЦ-1 са обезпокоени от неглижирането на мнението им, което не е било търсено и твърдят, че последните два етажа не са подходящи за подобна частна клиника. Тревогите им са свързани и с възможен отлив на кадри от висшия и среден медицински персонал от болницата и поликлиниката.

Според медиците има други празни сгради в Казанлъки, където да се настани частната клиника, ако изобщо е целесъобразно създаването й тук.

Сред бранша витаят и съмнения относно благородността на начинанието. Коментира се под сурдинка, че е странно толерирането от местната власт на инициатива, която носи много неизвестни.

Днес в една от казанлъшките групи във Фейсбук се появи пост с недвусмислен текст:

„КОЙ ИСКА ДА ИЗГОНИ ЛЕКАРИТЕ ОТ
ДКЦ – „ПОЛИКЛИНИКА“
гр. Казанлък и ДА НАСТАНИ ТАМ ИНВАЗИВНА КАРДИОЛОГИЯ , КОЯТО ДА ИЗТОЧВА ЗДРАВНАТА КАСА !!!??“

Очевидно въненията не само не са утихнали, но е възможно да се задава вълна на публично недоволство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram