Новини от Вас: Да помогнем на слънчицето Дими!

Родители от Перник изнемогват в разходите и необходимите терапии и грижи за лечението на седемгодишния им син Дими. Детето страда от много рядко заболяване -Микроделеционен синдром1р36.33, в резултат на който има аутизъм, епилепсия, тежка умствена изостаналост, мускулна хипотония, сърдечни, очни проблеми и още куп диагнози.

Месечните разходи надвишават 3000 лв, което е непосилно за семейството. Малчуганът посещава терапии в София и Перник по две на ден, за всяка от които се заплаща по 40лв. Ерготерапия, кинезитерапия, логопед, психолог, боуен терапия,специален педагог и хипотерапия (конна езда) са препоръчителни за ежедневието на Дими. „Вече ни е много трудно да се справяме и за това се опитваме да разпространим нашия зов за помощ, за да достигне до повече хора“, пише до редакцията ни майката Жана Иванова:

Дими…..
Нашето слънчево детенце на 7г.
Дими е роден като здраво и доносено дете а ние неговите мама ,тати и кака бяхме безкрайно щастливи с безкрайни и чисти мечти, как ще тича ще играе, ще пее песнички и ще ни говори за неговите детски игри…
Но съдбата реши друго…Да живеем в свят пълен с болка и страдания, да не сме чули още думичките Мамо и Тате, да гледаме как нашето слънчице гасне в неговия жесток свят, без игри, без песнички, без усмивки и умора от детски игри. От здраво детенце след задължителна имунизация на 1г.и 4м. той се превърна в сянката, която е и до днес.
Отключен е Микроделеционен синдром1р36.33, от който има атипичен аутизъм епилепсия тежка умствена изостаналост, мускулна хипотония. Мускулът на дясното краче атрофира, затова трябват рехабилитации с електростимулации. Не говори интелектуално, отговаря на годинка. Не може да тича, да скача, да кляка, а походката му е неустойчива заради атрофията на мускула.

Очичките също не са му добре, както и сърцето! Още е на памперси, пие вода от шише с биберон. Не може да се храни сам и да остава без родителски контрол .Тестисите също не му се развиват правилно.
Има тежки алергии и астма…Болката ни няма край. Но и за миг не спряхме и не бихме спрели да се борим.

Дими има вече дарителска сметка, от която можем да покриваме само болнични лечения, както е по закон останалото покриваме с пенсията по100% ТЕЛК решение, която е крайно недостатъчна за всички лекарства, добавки, памперси, биберони, консумативи, терапии и лечения, за които дарителската сметка не може да се използва.
Затова, като майка заставам пред вас, познати и непознати добри хора. Помогнете кой, както има възможност, Дими да живее в неговия жесток свят, но без болка и допълнителни страдания.
Нима всяко детенце не заслужава безгрижно и слънчево детство изпълнено с безброй вълнуващи моменти и милиони слънчеви усмивки, при него тях няма да ги има но поне да няма болки…
Всички медицински документи и експертни решения, банкови сметки и Пей пал, както и ежедневните терапии ще бъдат качени на страничката ни.
Мама и Дими❤
Благодаря!
Бъдете благословени!

https://www.paypal.me/DimiPepiIBAN:BG37FINV91501016703408

IBAN: BG37FINV91501016703408

BIC:FINVBGSF Жана Атанасова Иванова-майка

Основание: В полза на Димитър Ивайлов Димитров

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram