Нагло! Да изсипеш къща

…при това под възмутените погледи на мълчаливите свои съседи . И съвсем безнаказано.

Тази гледка шокира малцината чуждоземни гости на Казанлък, в неделя привечер.

Изумените погледи на чужденците не сварваха да обгърнат цялата шокиращата пищност на изхвърлената буквално къща пред контейнерите , на метър от детска площадка в района на Абаята в Казанлък.

Очевидно неизвестните, /засега/ къщовници имат нови планове за дома си и по тази причина до контейнерите за смет са складирани,при това докарани с ремарке: диван, столове, цяла колекция обувки, интересни книги, винилови плочи, сред тях класика и Братя Аргирови, грамоти от Община Казанлък, за певчески дарби, при това скорошни и дрехи и всевъзможни други неща. За цяла къща.

„Разтури къщовниците“ живият в блок 31 на квартал Абаята, в третия вход, /В/, довериха възмутени под сурдинка съседи, които се нагледали и преди два дни на същата гледка- но първа серия. Тогава от Общината почистили района, но в неделя привечер .. картината е още по- драматична. И впечатляваща. И се вижда отдалеч.

Със сигурност драматично ще се чисти и утре от общинските хигиенисти, а дали драматично Общината ще потърси отговорност и ще поиска да открие нарушителите, при все жокери, е въпрос, чийто отговор следва да донесе мъдрото утро.

Сигурно обаче е едно: докато подобни гледки са по- скоро ежедневие, тихо толерирано от нашето мълчание, все ще е така. Нищо, че ръмжим за по- високата такса за смет.

А чуждоземците ще продължат да щракат подобни наши гледки, за техните новини.

А ние от градеца К. ще чакаме туристи.

Има да чакаме…

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram