Короната не замрази имотите

 Карантината и кризата около коронавируса не е засегнала, засега, пазара на недвижими имоти в Казанлък, показва проверка на ПРЕС Тв.

 Сериозният ръст и интерес към недвижимостите се запазва, въпреки тенденциите за свиване на търсенето.  
Търсят се  добри жилища, на прилични цени или добри и запазени имоти в селата. Засилен е интересът към земеделските земи в района на Казанлък или в близките села.

 Цените на предлаганите имоти е в широк диапазон, като най- голям е ръстът при гарсониерите  и двустайните а жилища, където цената на двустаен апартамент с добра локация, в центъра  на града, стига до 82 хиляди лева. Почти няма на пазара двустаен апартамент за продажба под 40 хиляди лева, с изключение на единични оферти.

 Търсенето на гарсониери също е голямо, над 300 са офертите към момента в Казанлък, като цените при едностайните жилища също са в широк диапазон, в зависимост от строежа, квартала, екстрите.

За едностайно жилище ще са нужни между 33 и 65 хиляди лева.

 От 52 хил. лв. до 140 хиляди лева стигат цените на тристайните апартаменти в Казанлък, показва проверката ни. Клиенти за тях има, основно хора с капитал, натрупан в чужбина или заможни  българи, търсещи по- спокойни градове за работа и живот.

 Голямо е търсенето на къщи в Казанлък и околните села,  като цените при градските къщи започват от 58 хиляди лева, с много уговорки и нужда от ремонт и стигат до 250 хиляди лева.

 В селата около Казанлък също са поскъпнали имотите и то значително: къщи могат да се намерят на цени над 40 хиляди лева, таван на практика няма. Има оферти с цени близки до 200 хиляди лева за селска къща на 5-10 километра от Казанлък.

Прави впечатление  сериозният ръст на къщите в селата на юг от Казанлък.

 С етаж от къща в  града  може да се сдобиете, при налични   минимум 60 -65 хиляди лева. Има оферти в града и за етажи до 140 хиляди лева.

 На местния пазар за недвижими имоти  се предлага  и къща за гости до Тюлбето  за 250 хиляди лева, като офертата е  от по- дълъг период. Продава се и тризвезден хотел в Енина, на цена от 1 млн. и 200 хиляди лева.

 Сериозно търсене има и на земеделски земи. Предлагането на тях варира от 1 200 лева на декар и нагоре.

Гараж в Казанлък може да си купите на цени от 11 до 22 хиляди лева.

Продават се овощни градини, както и   100 декара засети с лавандула и рози. Декар рози е по 2 хиляди лева, предлагат се 50 декара. Подобна е офертата и за лавандулата, 50 декара с тригодишни насаждения за 100 хиляди лева.

 На фона на щедрото предлагане на недвижими имоти все повече стават освободените търговски площи и площите, отдавани под наем в Казанлък.

 Има цели участъци от града, в които са освободени търговски площи, вследствие на карантинните мерки и принудителното затваряне на обектите.

 Расте броят и на свободните офис площи.

 В същото време  офис в Казанлък, в зависимост от местоположението и площта, може да се закупи на цени от  25 хиляди, до 75 хиляди лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram