Мода от входа: български стил в Инстаграм

Едно от нещата, с които ще запомним извънредните мерки е, че за първи път имахме възможността толкова дълго време да останем сами със себе си.

И в тези моменти наяве излиза това, което държим в гардеробите си.

И не, далеч не е задължително това да са скелети.

Валентин, Златена и Гроздан решават, че е време да покажат какво имат по закачалките.  Превръщат входа на блока в котешка пътека и декор за страхотни фотосесии, в които освен че можете да научите много неща за модата – защото една снимка казва повече от хиляди думи, можете и да се включите, при това без да излизате от вкъщи и да нарушавате правилата.

Тримата приятели създават един много различен профил в Инстаграм, където всякакви теми от ежедневието ни намират своя моден прочит.

В началото бе скуката

Е, да, вече не можем да разхождаме новите си дрехи по улиците. Но никой не ни е забранил да изпробваме различни стилове у дома. Така се ражда CoviStyle.

Валентин разказва: „Идеята да се снимаме във входа се зароди когато скуката от карантината настъпи. Нямаше как да си ходим по домовете затова входът стана нашата точка на контакт.“

Гроздан допълва: „Идеята се зароди съвсем на шега. И дори беше по-скоро да си се предизвикваме само един друг.“ Резултатът ще се окаже неочакван за тримата приятели: „След като направихме първото предизвикателство доста хора ни писаха, че е много яка идея и че те също биха се включили. Един приятел на Злати й беше казал да си направим наш хаштаг и тогава се досетих да направим отделен профил и там да предизвикваме всички, които желаят да участват“.

„Първоначално искахме да се предизвикаме помежду ни. За първия кадър избрахме да бъдем облечени с тренчкот-шлифер, за да бъде в симбиоза с цветовете на входа, след което, всеки от нас качи снимката на личния си профил в Инстаграм. Оттам много приятели и познати искаха да се включат в предизвикателството, така решихме да направим отделен акаунт в инстаграм @covistyle.“, разказва още Златена.

Street Style-ът умря. Да живее Covi Style!

Интерпретациите, които можете да видите на страницата са различни – прочит на оранжевото, Берлин или „Мъже в черно“. Как обаче Златена, Гроздан и Валентин избират с какво да ни предизвикат? „Всеки от нас дава по няколко предложения , като внимателно мислим дали ще са релевантни за хората, и след това решаваме за кои дни да бъдат“, разяснява Валентин.

Всеки обаче има своето любимо предизвикателство. За Златена това е Берлин, за Валентин е пънк предизвикателството, а за Гроздан е трудно да посочи само една тема, която му е любима.

И тримата се занимават с мода, затова и споделят как според тях кризата с коронавируса ще промени света на модата.

„Според мен Ковид-19 променя модата по доста устойчив начин“, разяснява Златена и допълва: „Учи ни да бъдем по-малко консуматори и да залагаме на цветове и артикули, които никога няма да бъдат извън тренда.

Гроздан напомня, че много от седмиците на модата бяха отменени заради разпространението на вируса и за него ще бъде интересно да види как тази криза ще се отрази на любимите му дизайнери.

След края на света

Светът такъв, какъвто го познавахме може би не е изчезнал.

Но и не е точно същият. Каквото и да се е променило, важно е да знаем: какво никога няма да излезе от мода. Тъй като Златена, Валентин и Гроздан са професионалисти в областта, споделят че има няколко неща, с които няма да сбъркаме. „Дрехите, които няма да излязат от мода са така наречените „класики“ : кожено яке, тренчкот, деним яке, чино панталони, пепит сако, поло, класически кецове“, казва Златена. Гроздан споделя, че още в самото начало на експеримента им в Инстаграм идеята е да се включват неостаряващите класики, но да се дават различни прочити като: „Пепит принта, бялата риза, показваме как може да се носи по всевъзможни варианти, черното сако….“

А Валентин напомня, че модата не е просто суета или приящявка: „Вярваме, че дрехите не са само вещ, а предмет който носи сантиментална стойност и спомени.

За момента Covi Style има над 3000 последователи, а Златена, Валентин и Гроздан определено са мотивация ако не да се включим във фотосесия в блока, то поне да видим какво може да ни предложи гардероба ни.

Вести бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram