Facebook ни изненадва за 1 Юни, като подменя автоматично профилната ни снимка с детска, черно-бяла

0
2

Социалната мрежа Facebook реши да спести милиони човекочасове, прекарани в безцелно цъкане с мишката, като подмени автоматично профилните снимки на своите питомци.

„На 1 юни и без това всички подменят снимката си с кадър от детството, защо да не им спестим това усилие. Нека хората имат време за писане на мъдри статуси и споделяне на снимки с котки” – се казва в изявлението на компанията, което „Дуплекс” получи.

За да бъде по-интересно, социалната мрежа е изработила алгоритъм, който ще генерира вашето детско лице, но така, сякаш Марк Зукърбърг ви е баща.

Имало е идеи снимките в различните държави да бъдат генерирани с различен виртуален баща. Например в Русия това да е Путин, в България – Бойко Борисов, а в САЩ – Барак Обама. Все пак компанията се е отказала от този вариант, защото има опасност от възникването на дипломатически и семейни скандали.

Първите реакции на потребителите за предстоящата смяна на профилните снимки са предимно положителни.

„Правилно! И без това Марк Зукърбърг ни взе голяма част от ежедневието с този Facebook, защо да не ни смени и детските снимки” – споделят Facebook маниаци, осъзнаващи, че все пак трябва и да се работи малко от време на време.

BTV

Коментари от Фейсбук