99-годишен австралиец подобри световен рекорд по плуване

0
2

99-годишен австралийски плувец подобри световен рекорд за неговата възрастова група за 50 м свободен стил, съобщи Би Би Си.

На официално събитие в Куинсланд Джордж Коронс преплувал разстоянието за 56.12 секунди – ново достижение за възрастовата група от 100 до 104 години. Предишният рекорд, поставен през 2014 г., бе подобрен с 35 секунди. Предстои той да бъде потвърден официално от Международната федерация по плуване.

Рекордът от 2014 г. е поставен от британския плувец Джон Харисън.

Коронс, който отговаря на изискванията за поставянето на рекорд, навършва 100 г. през април. Той не скри колко голямо удоволствие му е донесло постижението и определи плуването си като добре балансирано, пише още Би Би Си.

Джордж Коронс е от Бризбър. Обичал да плува като малък, но възобновил навика да го прави отново чак на 80 г. Отказах се в началото на войната (Втората световна) и не мисля, че съм плувал до пенсионирането си, обяснява той и допълва, че се върнал към спорта, защото е искал да тренира.

По думите му състезанието го е предизвикало физически, но е бил в състояние да се справи благодарение на подготовката си. По принцип Коронс плува три пъти седмично, а освен това тренира във фитнес.

offnews.bg

Коментари от Фейсбук