3700 ракети по Израел, 1400 ранени палестинци на Западния бряг и Източен Йерусалим

Израелските сили за сигурност съобщиха, че „Хамас“ и други палестински групировки са изстреляли около 3700 ракети от Ивицата Газа по Израел към 19:00 ч.

Повече от 1400 палестинци са били ранени при сблъсъци с израелските служители на реда във вторник на Западния бряг и Източен Йерусалим. Това съобщи Палестинското общество на Червения полумесец в сряда вечерта на страницата си във Facebook.

Това са резултатите след деветия ден на сблъсъци. 

182 души са получили огнестрелни рани, 195 са ранени в резултат на изстрели с гумени куршуми, 931 души са пострадали от сълзотворен газ и шумови гранати, 20 души имат изгаряния, а още шестима палестинци са блъснати от автомобили.

По-рано агенция WAFA, позовавайки се на палестинското министерство на здравеопазването, информира за четирима палестинци, убити на Западния бряг в резултат на сблъсъци с израелската полиция.

Броят на загиналите е надхвърлил 230, включително 217 в Газа, включително над 60 деца и 36 жени. От израелска страна най-малко 12 души бяха убити.

Франция настоя за резолюция от Съвета за сигурност. Египет предложи примирие от четвъртък, но по-късно страните в конфликта отрекоха да са приели идеята. 

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram