Изкуствено създаден?

Коронавирусът не е с естествен произход, разработен е в лаборатория Ухан. Това заяви френският вирусолог проф. Люк Монтание, който спечели Нобеловата награда за откриването на ХИВ през 2008 година, в интервю за френския канал Cnews.

Той е работил заедно със свои колеги по произхода на коварния вирус напълно безплатно. Искам да разкрием някои заблуди около този вирус, разказва професорът.

В интервюто Монтание разкрива , че COVID-19 е създаден изкуствено като смесица между коронавирус и вируса на СПИН.

Covid-19 не е възникнал естествено, категоричен е професор Люк Монтание. Вирусът е създаден в лабораторни условия, убеден е още той. Професорът не знае кой е създателят на коронавируса, отнел живота на хиляди по света и заразил милиони. „Никого не обвинявам. Не зная кой го е създал и защо“, казва още Люк Монтание.

Професорът с Нобел за медицина подчертава, че новият коронавирус е резултат от работата на молекулярни биолози. С този вирус са правени манипулации, категоричен е Люк Монтание.

В интервюто той разказва още, че индийски учени са направили проучване подобно на неговото, но върху тях е оказан натиск.
В същото време той добави, че не обвинява никого и китайските учени може би са се опитали да разработят ваксина срещу СПИН. Според предположението му Covid-19 вероятно е създаден в лаборатория в Ухан, от където тръгна пандемията.

Люк Монтание е френски вирусолог. Заедно с Франсоаз Баре-Синуси открива ХИВ, вируса на СПИН. През 2008 г. за откритието си двамата френски учени, заедно с Харалд цур Хаузен, получават Нобелова награда за медицина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram