Коронавирусът бави обработката на пратки в Китай и Макао

Пощенският оператор в Китай уведомява, че с цел предотвратяване на риска от по-нататъшно предаване и разпространение на новия коронавирус, Китайското правителство е възложило на пощенския оператор в страната всички пратки за град Ухан и транзитно преминаващи през сортировъчния център в града да бъдат дезинфекцирани.

За международни пратки, предназначени за провинция Хубей (пощенски кодове 430000–449999), пощенският оператор ще се свързва с получателите по телефон за уточняване предпочитанията им за доставка. Пратката може да бъде временно съхранявана в пощенски служби, да бъде предоставена от пощенска служба, предадена до доставъчни шкафове или чрез други методи при които няма осъществяване на директен контакт между служител и клиент. Тези стъпки ще доведат до забавяне на обработката и доставката на входящите международни пратки, като в някои случаи няма да бъде възможно да се представи писмено доказателство за доставката.

Пощенският оператор в Макао, Китай от своя страна уведомява, че с цел намаляване до минимум разпространението на новия коронавирус правителството на Макао е освободило от работа на 30 и 31 януари 2020 г. всички държавни служители. Пощенските услуги ще бъдат преустановени през тези два дни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram