Членството на Турция в ЕС най-нежелано от Германия

Опозицията Турция да се присъедини към Европейския съюз е висока в цяла Европа, но най-вече в Германия. Това показва проучване, публикувано в германския в. „Билд“.

Проучването, проведено за дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), установява, че 77 процента от анкетираните не искат Турция да се присъедини към Общността.

Съпротивата е най-висока в Германия, като цели 86 на сто от участвалите в проучването са се обявили срещу членството на Турция, следвана от Холандия с 84 процента. Най-ниска съпротива е регистрирана в Испания, където 60 на сто от участвалите в допитването са изтъкнали, че няма да подкрепят кандидатурата на Турция за членство в ЕС.

Манфред Вебер, лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент, е заявил пред „Билд“, че „европейците очакват политиците да вземат решение относно преговорите за присъединяване с Турция. След всичко, което се случи, не можем да продължим“. В проучването са взели участие 1000 граждани в Германия, Франция, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния, Швеция и Испания./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram