Черен рекорд на починали с коронавирус в Гърция след 3 седмици карантина

След 3 седмици карантина в Гърция страната отново регистрира черен рекорд на починали с коронавирус – 108 за денонощие.

Не намалява и броят на заразените в северната част на страната- Солун, Серес, Драма, където мобилизираха частни клиники и лекари.

Очаква се правителството да удължи времето на локдаун и през декември.

Вероятно с още две седмици ще се удължи срокът на карантината в Гърция, стана ясно от заявления на лекари от щаба за борба с коронавируса. Авторитетни учени в Гърция признаха пред медиите, че не могат да обяснят какво се случва в област Солун и защо се увеличават случаите на заразени след 3 седмици локдаун.

Мерките се спазват стриктно с малки изключения, съобщават от полицията. Силите на реда проверяват всяко движение на гражданите. Глобите по 300 евро принудиха гърците да носят навсякъде маски и да спазват дистанция.

Масово проверяват и шофьорите за спазване на забраната за броя на пътниците. Не повече от един пътник, както в частните автомобили, така и в такситата. Товарните камиони се движат само с един шофьор.

Силният натиск в болниците на Северна Гърция доведе до мобилизация на частни клиники и лекари. Полева болница работи до сградата на действащата военна болница в Солун, за да поеме всички спешни случаи.

„Очаква ни Коледа без традиционното пазаруване и тържества“, предупреждават лекарите. Всички заведения, нощни клубове и магазини в Гърция са затворени вече 3 седмици.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram