Турски БТР разкъсва оградата на границата с Гърция /видео/

На видеото можете да видите как бронираната кола се отдалечава от свалената ограда. Десетки хора са наблюдавали какво се случва в този момент.

По-рано стана известно, че гръцките власти решиха да експулсират мигранти, пристигнали на границата с Турция след 1 март. Те обясниха, че бежанците, пристигнали през март, ще получат различно отношение от тези, които са пристигнали по-рано. По-специално те няма да могат да кандидатстват за убежище. Това решение е взето въз основа на решение на правителствения съвет по външни работи и отбрана.

На 5 март Турция изпрати около 1000 специални сили за защита на бежанците на границата с Гърция. В Анкара казаха, че Атина иска да върне нелегалните мигранти обратно на турска територия.

На 29 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му е отворила границите си с Европейския съюз за сирийските бежанци и няма да затвори вратите си. След това турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че Турция разрешава на над 100 хиляди бежанци да влязат в страните на Европа, които са пристигнали в провинция Одрин, граничеща с Гърция в северозападната част на страната.

Превод: БЛИЦ  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=v-EZoDcNB2c&feature=emb_logo

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram