Тръмп обвини Обама в държавна измяна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини предшественика си в Белия дом Барак Обама в държавна измяна, като заяви, че предизборната му кампания през 2016 г. е била шпионирана. „Това е държавна измяна. Много отдавна казах, че са шпионирали нашата кампания. Тя е била подслушвана… Както се оказва, бил съм прав“, заяви Тръмп в интервю за Си Би Ес. Държавният глава обаче не подкрепи обвиненията си с доказателства. 

Доналд Тръмп многократно е заявявал, че американските спецслужби са шпионирали кампанията му през 2016 г. Заради съмнения за сговор с Русия по време на предизборната кампания преди четири години, сътрудници на Тръмп бяха разследвани от ФБР. Подобни съмнения доведоха и до проучване,  проведено от независимия специален прокурор Робърт Мълър. През пролетта на 2019 г. обаче той стигна до заключението, че няма доказателства екипът на Тръмп да се е договорял с Русия да спечели президентските избори.

Русия и Тръмп категорично отричат подобви обвиненията. Американският президент нееднократно е заявявал, че те са политически мотивирани.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram