Тръмп: Имунизиран съм срещу Covid, но Джо кашляше ужасно вчера

Американският президент Доналд Тръмп заяви в неделя, че вече е „имунизиран“ срещу Covid-19, ден след като неговият лекар обяви, че няма риск да предаде вируса. „Изглежда съм имунизиран, не знам, може би за дълъг, може би за кратък период, може би за цял живот. Наистина никой не знае, но съм имунизиран“, заяви Тръмп в телефонно интервю за Fox News. Той намекна също, че неговият съперник за президентския пост може да е болен. „Ако погледнете Джо, той кашляше ужасно вчера… Не знам какво означава, но пресата не говори много за това“, заяви Тръмп.


„Имате президент, който е имунизиран (…). Днес имате президент, който няма нужда да се крие в мазето като опонента си“, заяви Доналд Тръмп, визирайки кандидат-президента на демократите Джо Байдън, съобщава АФП.

Доналд Тръмп намекна също, че неговият съперник може да е болен. „Ако погледнете Джо, той кашляше ужасно вчера… Не знам какво означава, но пресата не говори много за това“, добави президентът.

Предизборният екип на Джо Байдън публикува ежедневно резултатите му от теста за Covid, които досега са били винаги отрицателни, отбелязва АФП.

Снимка: АФП

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram