Тръмп в Индия: Подписваме оръжейна сделка за $3 млрд.

В САЩ безработицата е на рекордно ниско ниво. САЩ са известни в света с най-модерните и опасни оръжейни системи. Ракети, снаряди, самолети, хеликоптери, противовъздушна отбрана и така нататък. Ние произвеждаме най-добрите оръжия в света. Сега ние преговаряме с Индия. Очакваме споразумение за 3 милиарда долара.

Това обяви американският президент Доналд Тръмп в реч по време на посещението си в Индия, цитиран от местни медии.

Той пристигна в град Ахмедабад, където беше посрещнат от премиера Нарендра Моди. Двамата лидери ще се опитат да дадат нов живот на отношенията между двете най-големи демокрации в света, които бяха обтегнати заради търговски разногласия.

Тръмп, придружаван от първата дама Мелания и Иванка Тръмп, участва на митинг на стадион „Мотера“ в Ахмедабад – политическият дом на Моди.

Ние бързо вдъхваме нов живот в нашите съюзи по целия свят. Ще сключим споразумения в областта на отбраната за 3 милиарда долара във вторник, разкри Доналд Тръмп.

Американският лидер каза, че Индия и САЩ се ангажират в борбата срещу терористите и идеологията им. По думите му заради това американското правителство работи с Пакистан.

Нашите отношения с Пакистан са много добри. Благодарение на тези усилия ние започнахме да виждаме признаци на голям напредък с Пакистан. Надяваме се да намалим напрежението и да постигнем по-голяма стабилност, хармонично бъдеще за всички държави в Южна Азия, обяви Тръмп.

Днес халифатът на ДАЕШ („Ислямска държава“) на 100% е унищожен. Чудовището Ал Багдади е мъртъв, отбеляза Доналд Тръмп.

Според него Индия е чудо на демокрацията.

Ние винаги ще бъдем верен и лоялен приятел на Индия, обеща милиардерът и добави, че САЩ обичат Индия и САЩ уважават Индия.

Сърдечно ви приветстваме в най-голямата демокрация в света. Индийско-американските отношения не са само още едно партньорство. Те са далеч по-големи и по-тесни отношения. Нова глава в отношенията между Индия и САЩ, обяви от своя страна Моди.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram