Тръмп: Ако не започнат преговори между Русия и Украйна ще стигнем до Трета световна война

Бившият президент на САЩ републиканец Доналд Тръмп смята, че е необходимо незабавно да започнат преговори за прекратяване на конфликта в Украйна, в противен случай той може да прерасне в Трета световна война.

„И сега имаме конфликт между Русия и Украйна. …Трябва да стигнем до незабавни преговори за мирен край на войната, или ще стигнем до трета световна война“, каза Тръмп, говорейки на поддръжници в Невада. 

Наскоро Тръмп коментира още, че  политиката на настоящата администрация на Джо Байдън към Украйна застрашава с конфликт от световен мащаб. Тогава той изрази мнение, че ако беше преизбран за президент на САЩ на изборите през 2020 г., конфликтът в Украйна „нямаше да започне“.

„Не забравяйте, че при Буш-младши те загубиха Грузия. При Обама те загубиха Крим, а при Байдън загубиха всичко. Но при Тръмп нищо не бе загубено“, каза бившият държавен глава, цитиран от американски и чуждестранни медии.

„Ще получим милиони загубени животи, но вероятно ще получим и трета световна война“, аргументира се републиканецът, говорейки за конфликта в Украйна.

„Поради глупостта на нашите изявления и действия можем да получим трета световна война. Искаме да помогнем на тези хора заради това, което им се случва, те се унищожават. Но наистина можем да получим трета световна война заради начина, по който се държим по този въпрос“, предупреди Тръмп, подчертавайки, че в този вид конфликт „няма да има победители“.

Труд

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram