Тайно обмислят 4 варианта за отлагане на Игрите

4 варианта за отлагане на Игрите вече се обмислят в организационния комитет на Токио 2020, въпреки твърдата позиция на японското правителство и на МОК, че те ще проведат по план от 24 юли до 9 август.

Това разкриха пред „Ройтерс“ двама поискали анонимност членове на оргкомитета. Според тях се проиграват варианти за намаляване времето за провеждане на Игрите или такъв за оставянето им без публика. Обсъжда се отлагане на събитието с месец или 45 дни, но дори и с година-две. Всички тези варианти ще бъдат обсъдени от организационния комитет в края на март. Окончателното решение за каквато и да е промяна обаче ще трябва да дойде от МОК.

Както е известно, олимпиадата в Токио засега остава единственото голямо спортно събитие, което все още не е отложено заради пандемията от коронавирус. Дори президентът на МОК Томас Бах обяви, че това не стои на дневен ред и Игрите трябва да се проведат по план. Мнението му среща все по-сериозна съпротива от самите спортисти, които освен че нямат никакви състезания, не могат и да се подготвят нормално.

Монитор

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram