Секс скандал с Борис Джонсън разтърси Великобритания

екс скандал с Борис Джонсън се развихри на Острова. Американската бизнесдама Дженифър Аркъри сподели, че е правила секс с британския премиер. Тя разпространи и чатове от 2016 г., когато Джонсън живее със съпругата и деца си. Има ли връзка скандалът с предстоящите избори за кмет на Лондон, коментира Поля Станчева в ефира на „Здравей, България” по NOVA.

„В неделя таблоидът „Мирър” разпространи ексклузивно интервю с Аркъри, която за първи път признава, че е имала 4-годишна връзка с Джонсън и то през периода, в който той е женен. Интервюто е пълно с пикантни подробности и снимки от дома на Джонсън. Аркъри казва, че Борис е бил смел само на думи, защото когато медиите започват да проявяват интерес към връзката им, Джонсън спира да отговаря на съобщенията й”, разкри тя.

Медиите искат да знаят защо Борис Джонсън не желае да отговори на по-съществения въпрос – има ли злоупотреба с публични средства. Смята се, че

„Тази връзка не фигурира в декларацията му за конфликт на интереси. Обикновено в нея има по един личен контакт, за който трябва да обяснят защо и как би могъл да накърни публичния интерес. „Гардиън” припомня за друг подобен случай на Джонсън с друга негова афера”, разказа още Станчева.

Това, което е нажежило социалните мрежи, е фактът, че през този период съпругата на Джонсън се е лекувала от рак. За британците това изглежда изключително цинично.

„В момента започва предизборната кампания за кметския пост, известни са имената, които ще се борят за кметското място. Естеството, Борис Джонсън е важна фигура за консерваторите. За лондончани е важно кой ще ги управлява през следващите години и дали това е почтен политик и гражданин”, обясни Станчева.  

Източник: NOVA   

Вести бг   

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram