Светът се смее. Въпреки

„Светът е оцелял, защото се е смял“ – хубаво би било да си припомним тази прочута мисъл на Радой Ралин, особено днес, в това трудно време, когато човечеството е изправено пред страха от новия коронавирус. Последните седмици определено бяха истинско изпитание за всеки от нас, но то все още не е приключило.

Ето защо сега е важно да не падаме духом, да не се отчайваме, а да намерим сили, с които уверено да продължим напред. Все пак нека не забравяме, че всичко има своя край, дори и лошото.

Психолозите не напразно казват, че когато човек мисли, че е достигнал предала на силите си, точно тогава той всъщност е едва по средата на своите възможности. Затова, когато се чувстваме отчаяни – добре е да се обърнем към най-големия цяр за душата, а именно смеха. Вярвате или не, той действително има силата да лекува.

Специалистите твърдят, че усмивката и смехът са точно толкова полезни, колкото спорта или правилното хранене. В някои страни смехотерапията дори се използва за лечение на рак, диабет, хормонални нарушения и други болести.

В тази връзка нека се посмеем заедно на няколко забавни Covid-19 картинки, обикалящи интернет пространството, чиито автори са отказали да се поддадат на масовата паника, проявявайки чувство за хумор към настоящата ситуация. Техните „творби“ идват, за да припомнят, че дори най-злочестите времена имат своята комична страна.

Ако се нуждаеш от 144 ролки тоалетна хартия за 14-дневна карантина, тогава вероятно е трябвало да се видиш с доктор много преди Covid-19.Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Ако четеш това, значи си прекалено близо.Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Дете: Мамо, кога ще приключи това нещо с коронавируса?
Майката: Млъкни и си изяж тоалетната хартия.Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Аз бях вашият пилот. Някой кихна. Успех!Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Купуването на тоалетна хартия през 2020 г. изглежда така:Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Не се страхувайте от коронавируса, той няма да продължи дълго, защото е направен в Китай.Снимка: Instagram / funny_coronavirus

– Каза, че си болен!
– Не, казах, че имам каса с Корона (бира).Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Защо всички панически купувате лук и чесън? Съобщиха за „вирус“, не за „вампири“!Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Игра на тронове
„Корона версия“Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Когато в аптеката свършат маските за лице:Снимка: Instagram / funny_coronavirus

– О, по дяволите! Джордж, обречени сме!
– Бързо, Ана, към супермаркета за тоалетна хартия!Снимка: Instagram / funny_coronavirus

Дир бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram