Руската мафия заплаши със смърт създателя на филма за Наим Сюлейманоглу, забъркан е българин

Създателят на филма „Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ Мустафа Услу получил смъртни заплахи от членове на руската мафия. Това разкрива самият Услу, подаден е сигнал и в прокуратурата.

Скандалът е забъркан от българин, който имал финансови претенции към Услу. Става въпрос за Силвестър Лененов, който помогнал на Услу с пари за снимките на филма. Според турските медии Лененов, който е получил някаква сума след приключването на снимките, е поискал пари за втори път, твърдейки, че известният продуцент му дължи 6 милиона лири.

лед известно време Елданиз Азимов и Ведат Караташ, по прякор Кобрата, се обадили на Мустафа Услу. Азимов и Караташ започнали да заплашват със смърт известния продуцент, а в същото време се намесил и мениджърът Хасан Басри Сарикая. Услу докладвал на главната прокуратура в Истанбул, че продуцентите Сарикая, Азимов и Караташ се опитвали да приберат пари от него, като го заплашват със смърт. Тримата бяха задържани в рамките на разследването, започнато във връзка с инцидента.

Елданиз Азимов, за когото се смята, че е член на руската мафия, беше арестуван и изпратен в затвора с мотива, че се е опитал да прибере 6 милиона лири от Услу и е извършил грабеж. Хасан Басри Сарикая и Ведат Караташ бяха освободени условно, а разследването продължава.

„Мустафа е мой приятел от 25 години. Целта ми беше да му помогна. Ведат стигна до мен. Той дойде с хора на име Елданиз Азимов и Сердар Адак. Той каза, че Мустафа дължал пари. Аз също се обадих на Мустафа, защото ми беше приятел. Но тогава научих, че Елданиз е изпратен от руската мафия. Не съм заплашвал Мустафа. Исках да помогна“, споделя Хасан Басри Сарика. В същото време Ведат Караташ твърди, че няма нищо общо с инцидента, а само, че са се срещнали с Хасан Басри и са говорили за ситуацията и не са заплашвали никого. Елданиз Азимов отрече обвиненията и каза: „Аз съм работник. Препратих получената информация на моя приятел. Той го препрати и на Хасан Басри. Не съм заплашвал никого“.

БЛИЦ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram