Русия пак удари Киев с иранските си Шахеди

Тази сутрин Русия атакува украинската столица Киев с ирански дронове камикадзе. Взривове имаше в Житомирска и Виницка област.

Карти на службите за спешно реагиране показват, че в столицата и региона около нея са се задействали противовъздушните сирени около 20 минути преди взривовете.

Губернаторът на региона на Киев Олексий Кулеба заяви, че противовъздушните системи са се задействали.

Кметът на Киев Виталий Кличко потвърди, че в украинската столица е имало взривове.

По предварителна информация отломки от дрона са повредили две административни сгради в Шевченковски район.

Кличко съобщи, че към 7:25 ч. вече са били свалени значителен брой ирански безпилотни самолети камикадзе, използвани от руснаците.

„В района на Киев и над столицата силите за противовъздушна отбрана вече са свалили общо 10 безпилотни летателни апарата „Шахеди“, каза той.

Олексий Кулеба също потвърди, че повечето от дроновете са били свалени от силите за противовъздушна отбрана в региона. Той също така намекна, че окупаторите са възнамерявали да атакуват съоръжения на енергийната инфраструктура.

„Русия продължава да тероризира енергийната инфраструктура на страната. Но ние ставаме все по-силни с всеки изминал ден“, отбелязва той.

Към 7:50 ч. тревогата в Житомирска и Киевска област продължава. Ръководителят на Житомирската областна прокуратура Виталий Бунечко предупреди, че е възможна втора вълна от нападения с дронове.

offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram