Протести в Германия срещу доставките на оръжия за Украйна

Стотици активисти се събраха в Мюнхен в сряда срещу доставките на оръжия за Украйна и с искане за намиране на дипломатическо решение на конфликта.

На кадри се вижда как протестиращите носят плакати, на които пише: „Вместо гранати – дипломация“ и „Спрете оръжията, войната и миграцията“.

Обръщайки се към участниците в митинга под лозунга „без оръжия постигаме мир“, един активист изрази загриженост, че доставките на оръжия и разширяването на НАТО застрашават мира в Европа.

„Проучили сме инициативата ни срещу конфликта. Това е крясък срещу нашата западна и индивидуална свобода. Искаме медиите и правителството да говорят по тези теми, които трябва да бъдат разкрити. Настояваме да видим резултатите от проучването относно съгласието на шведския народ да се присъедини към НАТО и искаме Швеция да обмисли добре това решение“, заяви лидерът на движението „Macht Frieden“. 

Припомняме, че Германия се съгласи да достави танкове Леопард на Украйна през януари. Първата пратка от 18 танка вече беше изпратена в Киев.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram