Привърженици и противници на Тръмп се сбиха във Вашингтон

Привърженици на президента Доналд Тръмп и контрапротестиращи си устроиха масов бой във Вашингтон с камъни, пръти и юмруци. 

Насилието избухна след падането на нощта по улиците на столицата. „Вашингтон пост“ съобщи за наръган човек. По данни на полицията най-малко десет са арестувани, от които четирима за притежание на оръжие.

Президентът Доналд Тръмп се появи изненадващо в колата си, усмихнат и поздравявайки десетките хиляди привърженици, които отговориха с викове „Обичам Тръмп“ и „Още четири години!“. След това колата се насочи към притежаван от президента голф клуб.

Шествия в подкрепа на Тръмп имаше на още няколко места в страната. В Делрей бийч, Флорида няколкостотин души демонстрираха с плакати, на които пишеше „Пребройте всеки глас“ и „Не можем да живеем с марксистко правителство“.

В Лансинг, Мичиган, протестиращи се събраха пред Капитолия. Ораторите на митинга изразиха съмнение в резултатите, показващи, че кандидатът на демократите Джо Байдън печели щата с преднина от над 140 000 гласа.

Във Финикс, Аризона, според полицията около 1500 души са се събрали пред местния щатски парламент, за да протестират срещу победата с малка разлика на Байдън в щата.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram