Предстои вторият дебат между Тръмп и Байдън тази нощ

Предстои вторият дебат между настоящият президент на САЩ и представител на републиканците Доналд Тръмп и неговия противник – претендентът за поста държавен глава и представител на демократите Джо Байдън. 

Дискусията ще се проведе в 3 часа тази нощ, българско време, като тя ще бъде безпрецедентна. Двамата кандидати ще отговарят на въпроси на зрители. Тръмп ще бъде в Маями, Флорида и ще бъде излъчван по NBC, докато опонентът му Байдън ще бъде в родния си щат Пенсилвания и ще се излъчва по ABC.

Събитието се очаква с голям интерес по целия свят и ще бъде предавано в ефира на различни телевизии. Първият дебат се състоя на 29 септември и се проведе в Кливланд, Охайо. 

Дебатът предизвиква драма и поради факта, че на 1 октомври се разбра, че Доналд Тръмп е заразен с коронавирус. Няколко дни по-късно той се излекува. Първият дебат премина в остър тон, лични нападки, обиди и подигравки между двамата възрастни мъже. 

Тръмп е на 74 години, докато Байдън е 77-годишен. Американското общество се надява дискусията да даде отговор на много въпроси. Социологическите проучвания твърдят, че Байдън има преднина, но Тръмп е уверен, че няма как да загуби от представителя на демократите. 

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram