Предотвратена е терористична атака в Москва, предполагаемият терорист е ликвидиран

В Москва е предотвратено терористично нападение, съобщава ФСБ. Предполагаемият терорист е ликвидиран в Химки. По време на ареста той е открил огън по оперативните лица и е бил убит при връщане на огъня, според съобщение от центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Престрелката се е случила в зоната на изоставени гаражи. Престъпникът започнал да стреля по служителите, които извършили отвърнали с автоматично оръжие.

Предполагаемият терорист е гражданин на една от страните от Централна Азия. В Москва той живеел в нает апартамент. Докато я претърсвали, органите на реда открили автомат AKS-74U, три списания за оръжия, две гранати F-1 и една граната RGD.

„По време на претърсване в апартамент, нает от престъпник … бяха открити веществени доказателства, че убитият бандит е свързан с емисарите на международна терористична организация в Сирия и подготвя масово екзекуция на граждани“, заявиха от ФСБ.

В същото време братът на престъпника беше задържан в района на Москва. Както ФСБ разбра, той започнал да търси брат си няколко дни преди това, опитвайки се да му попречи да замине за Сирия, за да участва в терористична група.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram