ООН призова персонала си да се ваксинира със „Спутник V“, където е одобрена

Много служители на организацията вече са ваксинирани с руския препарат, каза генералният секретар Антонио Гутериш, съобщава ТАСС.

ООН призова служителите си да се ваксинират срещу коронавируса с руския препарат „Спутник V“ в страните, където употребата му е одобрена. Това заяви в интервю за руските медии в навечерието на посещението си в Москва генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

„Призоваваме нашите служители, които работят в тези страни, където „Спутник V“ е одобрена, да се ваксинират с тази ваксина“, каза той.

„Много служители на ООН вече са получили ваксината „Спутник V“, по-специално в Русия. И бихме искали да можем да я използваме, но все още чакаме нейното одобрение от Световната здравна организация“, добави генералният секретар на ООН.

През септември руският президент Владимир Путин заяви в реч, излъчена в Общото събрание на ООН, че Русия е готова да предостави безплатно ваксината „Спутник V“ за служителите на ООН, като отбеляза, че световната организация многократно е искала доставки на руски ваксини, припомня ТАСС.

Снимка: ЕПА

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram