Нова трагедия в САЩ! Недоволен служител уби 12 души в сграда във Вирджиния

Недоволен общински служител откри стрелба в общински център във Вирджиния Бийч, щата Вирджиния, вчера следобед местно време, и уби 11 души и рани най-малко шест, самият той също е мъртъв, съобщи началникът на полицията в града Джеймс Сервера, цитиран от Ройтерс.

Сервера заяви, че точните обстоятелства около стрелбата в крайбрежния курортен град все още се изясняват. Той даде малко подробности за това, което е известно, но допълни, че сред ранените при стрелбата има и полицай, който е бил улучен, но е оцелял, благодарение на бронежилетката си.

Според Сервера стрелбата започнала внезапно и неочаквано малко след 16:00 ч. местно време в Сграда 2 на комплекса на общинския център, обект, в който се помещава общинският отдел по въпросите на благоустройството и комуналните услуги, намиращ се в съседство с кметството на града. Заподозреният бил въоръжен с пистолет 45-ти калибър със заглушител и стрелял безразборно по жертвите. Полицаите, пристигнали на място, ранили по време на престрелка въоръженото лице и впоследствие той умрял. Това съобщи на пресконференцията още Сервера, цитиран от ТАСС.

„Полицаите са направили това, което са длъжни да направят – оказали са му първа помощ и са го евакуирали от сградата. Впоследствие той е починал от раните си“, заяви Сервера.

Убити са били откривани на всеки един от трите етажа на сградата, а един застрелян е открит в паркирана пред сградата кола.

Сервера отбеляза, че самоличността на стрелеца е известна, но все още няма да бъде съобщавана, защото не са уведомени роднините му.

Сервера заяви, че той е бил дългогодишен служител в сферата на комуналните услуги, и го определи като „недоволен“, но отказа да каже повече за това каква може да е причината за нападението.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram