Мъж беше застрелян до Белия дом, докато Доналд Тръмп дава брифинг за коронавируса

svobodnaevropa.bg

Мъж беше застрелян от служител от Сикрет сървис в района на Белия дом във вторник сутринта, след като се е приближил до офицера, казал му е, че има пистолет и се е наклонил в позиция за стрелба, съобщиха от службата, отговаряща за охраната на американския президент.

51-годишният мъж е бил ранен в тялото, след което е откаран в болница, като засега самоличността и състоянието му не се уточняват.

Това се случи, докато държавният глава на САЩ Доналд Тръмп даваше брифинг във връзка с противодействието на епидемията от коронавирус в страната. Веднага след стрелбата, агент на Сикрет сървис се пиближи до него и го изведе от залата. По-късно Тръмп се върна и поднови пресконференцията, като заяви, че ситуацията изглежда е под контрол.

„В нито един момент по време на този инцидент сигурността на комплекса на Белия дом не беше нарушена, нито някой от охраняваните беше поставен в опасност“, съобщиха от Сикрет сървис в официалния си профил в Туитър. Охраната на Белия дом е засилена от юни насам, когато започнаха масовите протести срещу расизма.

Президентът Доналд Тръмп, който цели спечелването на втори мандат на предстоящия на 3 ноември вот, коментира, че стрелбата „може да не е имала нищо общо с мен“. Той похвали агентите от Сикрет сървис, охраняващи Белия дом:

„Те са най-добрите от най-добрите. Те са много добре обучени.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram