Мигрантска криза: Хиляди на границата между Турция и Гърция

Хиляди мигранти остават на границата между Турция и Гърция. Властите използваха сълзотворен газ и шокови гранати в опит бежанците да бъдат спрени. Атина обвини Анкара в трафик на мигранти, съобщава Нова телевизия.

На пътя между Гърция и Турция през целия ден идват мигранти. Част от тях биват връщани, някои успяват да преминат. През цялото поле се изграждат огради, за да не може границата да не бъде прекосена. За да стигнат до границата, мигрантите минават през р. Марица. Прекарват нощта на открито, на студено и мокро. Заради надеждата, дадена им от Турция, че няма да ги спира да стигнат до мечтата си – Европа.

Турската жандармерия не пропуска мигрантите да продължат по пътя към гръцката граница. Хиляди остават в ничия земя между двете държави. Гърция отказва да отвори границата, а мигрантите не желаят да се върнат назад към Одрин.

Голяма част от бежанците отново прекараха нощта под открито небе. В следващите часове ще има посещение от председателите на Европейската комисия и гръцкият премиер.

снимка: news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram