Мелания почете Даяна, копира уникална рокля на принцесата от Кан 1987 г. (Снимки)

Принцесата на Уелс наложи силуета „извън рамо“ през 80-те години. Дрехата напомня на робите на гръцките богини от епохата на Античността. Моделът на Мелания пък е на Дж. Мендел на стойност от 5 000 лири

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха в Лондон за неколкодневна официана визита. Първото семейство на САЩ бе посрещнато в двореца Бленъм на гала вечеря, дадена в тяхна чест от британския премиер Тереза Мей.

 

Съпругата на американския президент мигновенно попадна в центъра на медийното внимание. Тя бе облечена в ослепителна рокля в актуалния за сезона яркожълт цвят. Моделът е от пролетно-лятната колекция на Дж. Мендел. Стойността му възлиза на 5 000 британски лири. Мелания бе съчетала тоалета си с чифт жълти обувки на висок ток с остър връх.

 

Дрехата напомня на робите на гръцките богини от епохата на Античността. Естествено акцентът е върху ефирните ръкави, падащи свободно по продължението на роклята чак до земята. Кройката е изчистена, като единствените орнаменти са две по две, преплитащи се ивици в горната част и в талията.

 

Силуетът „извън рамо“ бе популярен през 80-те години, когато принцеса Даяна се появи на червения килим на фестивала в Кан с подобен тоалет. Роклята, решена в небесносин нюанс, бе дело на Катрин Уолкър, една от любимките на Даяна. Моделът придаваше на принцесата финес и елегатност. А детайлът, имитиращ шал около врата, допълваше модерното й излъчване. Снахата на кралицата бе допълнила визията си с островърхи обувки в цвят, един нюанс по-тъмен от дрехата си.

 

През лятото на 1987 г. лейди Ди вече бе наложила името си, а неповторимият ѝ вкус отдавна я бе превърнал в модна икона. Въпреки това появата ѝ на кино събитието предизвика истински фурор.Тоалетът се нареди сред 10-те най-елегантни модела, носени от британската принцеса през целия й живот.

 

Днес, 20 години след автомобилната катастрофа и кончината на Даяна, вечерните рокли на кралската особа получават заслужено специално внимание. През 90-те години много от тях бяха продадени на търг за колосални суми. Сред моделите бе и синята рокля от Кан, която бе оценена като една от най-стилната в нейната колекция.

 

Предстои да видим дали американската първа дама Мелания Тръмп ще продължи да съобразява тоалетите си в Лондон с покойната кралица на сърцата и всепризната модна икона, Принцесата на Уелс. 

http://epicenter.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram